Toegang via Android

De aanwijzingen in deze sectie zijn gecontroleerd in Android 4.4.2.

Een mailaccount instellen in Android:

1. Open de Gmail-app. Ga naar het menu in de linker bovenhoek. Klik op het pijltje naar beneden rechts van uw gebruikersnaam en selecteer Add account. Volg de stappen die hieronder staan beschreven. Om naar de volgende stap te gaan tikt u op Next.
  2. Op het scherm Set up email selecteert u Personal (POP, IMAP)

Set_up_mail_2

3. Op het volgende scherm geeft u uw volledige e-mailadres op. Bijvoorbeeld: admin@voorbeeld.nl

Add_address

4. Geef het type account op. Als u een kopie van uw e-mailberichten op de server wilt achterlaten selecteert u de optie IMAP. Als u dit niet wilt dan selecteert u POP3

Account_type

5. Geef het wachtwoord van uw e-mailaccount op.

Password

6. Op het volgende scherm worden de instellingen voor een inkomende server weergegeven. Geef poortnummer 110 op voor POP3, of 143 voor IMAP.

Incoming_server

7. Op het volgende scherm worden de instellingen voor een uitgaande server weergegeven. Het poortnummer hier moet 25 zijn.

Outgoing_server2

8. Als alle gegeven zijn opgegeven zal uw Android-apparaat de verbinding met de server controleren en uw mailaccount aanmaken. Het nieuwe account zal worden weergegeven in de lijst met accounts in de Gmail-app.