Toegang via Mozilla Thunderbird

De aanwijzingen in deze sectie zijn gecontroleerd in Mozilla Thunderbird 31.4.0. Het is mogelijk dat deze niet werken met eerdere of latere versies van Mozilla Thundbird.

Mozilla Thunderbird instellen:

1. Open Mozilla Thunderbird.
  2. Klik op Email onder de kop Create a new account.
  3. Klik op de knop Skip this and use my existing email.
  4. Geef de volgende gegevens op:
    • Uw naam, zoals u wilt dat deze verschijnt in de berichten die u verstuurt.
    • Uw e-mailadres en wachtwoord.

Thunderbird

5. Klik op Continue.
  6. Als Thunderbird de juiste instellingen niet automatisch kan vinden, geef dan het volgende op:
    • Account type. Als u een kopie van alle berichten op de server wilt laten staan, selecteer dan de optie IMAP. Als u geen kopie van berichten op de server wilt laten staan, selecteer dan de optie POP3. Wanneer u IMAP selecteert dan kunt u tevens het SpamAssassin-spamfilter trainen aan de hand van de e-mailberichten die u ontvangt; SpamAssassin moet daarvoor op de server zijn ingeschakeld.

ThunderbirdMailAccountSetup2

7. Klik Done.

Als u een mailaccount handmatig instelt, gebruik dan de volgende standaardcombinatie van instellingen voor beveiliging en authenticatie. Als de instellingen niet goed werken, vraag dan uw hostingprovider naar de juiste combinatie.

Onder Linux, SMTP, IMAP, POP3:

• SSL: STARTTLS
  • Verificatie: Encrypted password

Windows, IMAP:

• SSL: Geen
  • Verificatie: Encrypted password

Onder Windows, SMTP, POP3:

• SSL: Geen
  • Verificatie: Normaal wachtwoord

Andere parameters die u wellicht nodig hebt wanneer u uw account handmatig configureert:

• POP3-poort: 110
  • IMAP-poort: 143
  • SMTP-poort: 25
  • Gebruikersnaam. Uw volledige e-mailadres. Bijvoorbeeld: janjansen@voorbeeld.nl.
  • Incoming server address (POP3/IMAP). Geef het internetadres van uw website op. Bijvoorbeeld: voorbeeld.nl
  • Outgoing server address. Geef het internetadres van uw website op. Bijvoorbeeld: voorbeeld.nl