Toegang via Windows Live Mail

De aanwijzingen in deze sectie zijn gecontroleerd in Windows Live Mail Version 2012. Het is mogelijk dat deze niet werken met eerdere of latere versies van Windows Live Mail.

Windows Live Mail instellen:

1. Open Windows Live Mail.
  2. Klik op Accounts > E-mail.
  3. Geef uw e-mailadres en wachtwoord op en selecteer het selectievakje Manually configure server settings.

Win_Live_1

4. Klik Next.

Win_Live_2

5. Geef in de sectie Incoming server information het volgende op:
    • Servertype. Selecteer IMAP als u wilt dat kopieën van ontvangen berichten op de server blijven staan. Selecteer POP als u dat niet wilt.
    • Server address. Geef uw domeinnaam op, bijvoorbeeld, voorbeeld.nl.
    • Requires a secure connection (SSL). Selecteer dit selectievakje als uw provider u dat aanraadt. In andere gevallen laat u dit leeg.
    • Port. Laat hier de standaardwaarde staan, tenzij uw provider u aanraadt een aangepaste waarde te gebruiken.
    • Authenticate using. Selecteer Clear text als u Plesk voor Windows gebruikt en kies POP uit het menu Server type. Selecteer anders Secure Password Authentication.
    • Logon user name. Geef de naam van uw e-mailaccount op, bijvoorbeeld, mail@voorbeeld.nl.
  6. Geef in de sectie Outgoing server information het volgende op:
    • Server address. Geef uw domeinnaam op, bijvoorbeeld, voorbeeld.nl.
    • Port. Laat hier de standaardwaarde staan, tenzij uw provider u aanraadt een aangepaste waarde te gebruiken.
    • Requires a secure connection (SSL). Selecteer dit selectievakje als uw provider u dat aanraadt. In andere gevallen laat u dit leeg.
    • Requires authentication. Selecteer dit selectievakje.
  7. Klik Next.